BIBLIOTECA MONTSERRAT ROIG
Publicada el 03/01/18


MÀXIMA PROTECCIÓ SOLAR, EFICIÈNCIA I LLUM NATURAL
La biblioteca Montserrat Roig és un equipament de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat (Barcelona) que es troba en un dels edificis més emblemàtics de la ciutat.

L’estudi d’arquitectura Santamaria Arquitectes, ha apostat per la qualitat i professionalitat de Vidresif per fabricar les grans finestres que ocupen les façanes d’aquest edifici.

La biblioteca, requeria de curtain walls de vidre amb una especial protecció solar, al tractar-se d’un edifici situat en una zona amb gran exposició al Sol. Amb la instal·lació dels vidres de Vidresif, es proporciona una garantia extra i una reducció de l’entrada de llum ultraviolada, que tant danya el mobiliari i els elements de l’interior.

Els vidres de grans dimensions d’aquest espai, aporten una magnífica llum natural al seu interior -molt favorable per a la lectura- i fan necessària una execució de muntatge excel·lent, així com una perfecta logística i operativa.

Amb els seus vidres de baixa emissivitat, Vidresif reforça l’eficiència d’aquest projecte, que busca la màxima qualificació energètica. Per aconseguir-ho, s’ha realitzat una millora de l’aïllament i estanquitat dels tancaments de l’edifici, a través de materials amb bona absorció acústica; s’hi ha col·locat un paviment vinílic per mitigar el soroll d’impacte; i s’hi ha instal·lat un sistema d’aprofitament de l’energia geotèrmica per a la climatització. Totes aquestes actuacions han aconseguit que l’edifici tingui un consum molt inferior a l’estàndard establert.

Amb el nou disseny, es pretén transmetre als usuraris una sensació de confort i benestar que els animi a romandre a l’interior de l’edifici i fer-ne un ús continuat; amb sales on es pugui llegir amb tranquil·litat, sense sorolls i amb una abundant lluminositat per, així, aprofitar l’experiència cultural que se’ls ofereix.


Utilizamos cookies analíticas, técnicas, propias y de terceros para ofrecer un servicio de gran utilidad y evaluar el rendimiento del mismo con el fin de mejorar tu experiencia como usuario. Puede usted aceptar estas cookies haciendo clic en “Aceptar y seguir navegando” o si desea más información haciendo clic en “Más información”.