Vidresif patrocinador oficial dels Premis d’Arquitectura amb D.O
Publicada el 13/06/17

premis arquitectura
El passat 9 de juny va tenir lloc la celebració de la 20ª edició dels Premis d’Arquitectura de les Comarques de Girona, que premien la tasca professional dels arquitectes i donen valor a l’arquitectura realitzada en l’àmbit territorial de la Demarcació, per tal de mostrar la qualitat i el rigor dels professionals que d’aquestes terres.

De les 91 propostes presentades, el jurat va seleccionar 43 entre les cinc diferents categories existents: 10 d’Interiors, 26 d’Arquitectures, 18 obres d’Efímers, 26 de Més 10 i 11 de Paisatges.

Pel que fa al Premi Interiors 2017, el guanyador va estar l’estudi unparelld’arquitectes amb el Radiador de llum de l’oficina comercial d’AgriEnergia (Banyoles), que integra l’electricitat en l’arquitectura dels anys 20. Els guardonats amb el Premi Arquitectures 2017 han estat Xavier Martí i Lucía Ferrater per la casa davant del mar a El Port de la Selva, una construcció entre mitgeres que respecta allò tradicional i afegeix elements de la modernitat. Els guanyadors del Premi Efímer van ser Laia Escribà, Oriol Granyer i Miquel Prats, per Dèdal, una gran escultura transitable. El Premi Més 10 va ser per l’estudi Fuses-Viader Arquitectes per la rehabilitació de 83 cases sobre el riu Onyar a Girona, que pretenia millorar les condicions dels habitatges conservant la història i tot el patrimoni edificat sobre el riu. Per últim, Jordi Hidalgo va ser guardonat al Premi Paisatges 2017 per la seva composició “Cuques de llum” a Olot. Aquesta obra va il·luminar Olot la nit del dissabte dotze de novembre del 2016. Diumenge, totes les cuques de llum havien marxat.

Felicitem als guanyadors i a tots els participants d’aquesta edició, i reconeixem la bona feina del jurat i de l’organització de l’esdeveniment.

La gala de premis va estar tot un èxit i va comptar amb un alt nombre d’assistents apassionats de l’arquitectura i el disseny. Des de Vidresif estem molt agraïts de poder ser partícips d’aquesta important cita, de formar part de l’evolució i el creixement del sector i recolzar l’arquitectura amb denominació d’origen, la innovació i el disseny.