VIDRESIF, vidre laminat, vidres proteccio solar, vidres aillament acustic, vidres aillament termic, vidres de seguretat, solucions tecniques en vidre
EADA - BUSINESS SCHOOL
Reforma del Barcelona City Centre

Després de tres anys de remodelació, EADA Business School ha finalitzat la renovació integral del Barcelona City Centri Campus, una nova seu corporativa que s'ha convertit en un dels principals centres de negoci de la ciutat.

El projecte ha estat realitzat per l'estudi d'arquitectura B-CDB ARQUITECTURA, fundat pels arquitectes Humbert Costas i Carlos Durán, i neix de la necessitat de reformar la imatge i l'accessibilitat de l'escola existent.
Muntatges Sasoi ha sigut l'empresa industrial responsable del muntatge de tota l'espectacular façana de vidre exterior.

Situat al Carrer Aragó 204, s'ha dissenyat un edifici intel·ligent i sostenible de 4.000m2 distribuïts en dotze plantes, on es troben els següents espais: servei de suport (planta -2), magatzems, auditori i vestíbul (en la planta -1), àgora (en la planta d'accés al campus, on a més de la recepció s'ha habilitat una zona per a visites), Knowledge & Information Center (planta 1), les aules de l'escola i Direcció (de la planta 2 fins a la 7è) i cafeteria (planta 8).

La distribució de la planta es basa en un corredor de circulació posicionat cap a la mitgera sud, amb les escales de comunicació situades als extrems i els ascensors panoràmics situats en el centre d'aquest corredor. Gràcies a aquesta disposició s'aconsegueix que totes les aules i estades d'estudi gaudeixin de la façana principal.

SOSTENIBILITAT I ESTALVI ENERGÈTIC

A més d'aquesta reorganització funcional dels espais, també s'ha dotat l'edifici de la màxima sostenibilitat i estalvi energètic, tenint en compte els principis bàsics de l'arquitectura sostenible i l'eco-disseny. Per aconseguir-ho, s'han instal·lat sistemes passius d'aïllament tèrmic i de protecció solar, a més d'implantar sistemes d'alta eficiència energètica en l'escalfament d'aigua, el condicionament tèrmic, higiènic i lumínic.

vidresif-vidrios-grandes-dimensiones
vidresif-vidrios-grandes-dimensiones

L'orientació solar de l'edifici permet distribuir els usos convenientment en les façanes nord i sud controlant el coeficient de forma. I s'ha dissenyat la il·luminació i ventilació natural en els espais interiors, tant de les aules com de la zona administrativa i dels serveis complementaris per aconseguir l'òptima reducció de la petjada ecològica i el màxim estalvi energètic.



UNA ESPECTACULAR FAÇANA DE VIDRE VIDRESIF

L'última fase de la remodelació s'ha centrat en l'espectacular façana de l'edifici. El plantejament principal de reforma de la façana, i per tant, de la nova imatge de l'edifici, es basa en dos aspectes fonamentals, d'una banda l'eliminació de ampits i llindes per augmentar la capacitat d'il·luminació natural a les dependències interiors i per altra banda, la inserció d'elements de control solar passiu que regulen el confort interior alhora que caracteritzen la imatge del conjunt.

La façana principal d'aquest edifici està formada per dues pells:

· Una interior tipus mur cortina amb un vidre aïllant amb capa selectiva d'altes prestacions tèrmiques i acústiques: KSIFsuperplus SN 70/35 66.1 acústic, càmera de 16 mm i vidre laminat acústic 88.1.

· Una exterior formada per centenars de làmines de vidre laminat 1010 amb quatre tonalitats diferents, aconseguides amb la combinació de 2, 3 o 4 butirals Vanceva.

El conjunt de les dues pells permet obtenir el control total de la llum que penetra en les diferents sales, aconseguint eliminar la transmissió dels raigs ultraviolats i disminuir el factor solar. El resultat és una perfecta combinació de protecció, estil i color en l'espai desitjat. Aquesta combinació de colors li dóna a aquesta façana principal del Barcelona City Centre Campus un aspecte canviant, elegant i modern, i que l'integra en el seu entorn més proper.

Les tonalitats terra dels vidres i l'innovador ús de les làmines a la façana de l'edifici, el converteixen en un espai avantguardista i acollidor que aprofita al màxim la llum natural per satisfer les necessitats d'una escola de negocis del segle XXI.

Vidresif a més ha fabricat els vidres aïllants de les separacions interiors, formats per dos laminats acústics.

vidresif-vidrios-grandes-dimensiones
REHABILITACIÓ TOTAL PER A UN RESULTAT ÚNIC

Aquest projecte ha suposat una inversió de més de 8 milions d'euros per part de la fundació i pràcticament coincideix amb el 60 aniversari de la institució (la 1º Business School fundada a Barcelona).

Amb les prestacions que s'han proporcionat en aquesta rehabilitació, s'ha aconseguit un edifici intel·ligent i sostenible de 4.000 metres quadrats en el qual els estudiants gaudiran d'espais més amplis, amb millores acústiques i adaptats a les persones amb mobilitat reduïda.

vidresif-vidrios-grandes-dimensiones




SOBRE ELS ARQUITECTES

B-CDB ARQUITECTURA és un estudi d'arquitectura creat l'any 2016 pels arquitectes Humbert Costas (ETSA Barcelona 1976) i Carlos Durán (ETSA A Coruña 2002) després de gairebé 20 anys de conjunta trajectòria professional.

La seva arquitectura es caracteritza per una delicada atenció durant tot el procés, des de la conceptualització dels espais fins a l'obra acabada, tant en el disseny a petita escala com en el desenvolupament de programes de gran abast.

vidresif-vidrios-grandes-dimensiones

Les seves intervencions es fonamenten en una cuidada adaptació als programes funcionals, una compromesa implantació urbana i paisatgística del projecte amb una especial visió des de la sostenibilitat econòmica i ambiental.



Humbert Costas Tordera



Carlos Durán Bellas


ÚLTIMS PROJECTES