#p
Sostenibilitat, avantguarda i disseny
Hotel OD Barcelona
ESTRUCTURA SÒLIDA I 100% SOSTENIBLE

L'última remodelació de l'Hotel OD Barcelona, situat al carrer Aragó 300, s'ha dut a terme per part de l'estudi d'arquitectura dirigit per Víctor Rahola, i per la dissenyadora d'interiors Mayte Matutes, convertint-lo en un allotjament de cinc estrelles.

L'OD Barcelona compta amb 5.444 m² distribuïts en diferents nivells, i neix per portar el ja reconegut i personal estil de la cadena hotelera a la ciutat, amb una arquitectura elegant i uns refinats interiors. Es constitueix, així, com el seu cinquè establiment hoteler i el primer a la península.

vidresif-vidrios-grandes-dimensiones

Volem agrair a la revista Promateriales que ha recollit aquest projecte al seu número 119, i que presentem amb més detall a la nostra web.

Aquest espai fusiona l'arquitectura i l'interiorisme més avantguardistes amb les últimes tendències per crear una experiència única i personalitzada. Conceptualment, s'han projectat espais fluids i lluminosos amb un disseny contemporani i tocs mediterranis, pensats per crear zones de desconnexió i luxe.
vidresif-vidrios-grandes-dimensiones
UNA VISIÓ ECOLÒGICA I SOSTENIBLE

Aquesta reforma ha mantingut l'estructura original de la construcció, evitant els impactes ambientals produïts per la demolició i la reconstrucció, la qual cosa pot suposar fins a un 60% d'estalvi energètic enfront d'una construcció nova. Amb el joc volumètric que es genera al llarg de les sis plantes escalonades, s'aconsegueixen crear diverses terrasses enjardinades que s'introdueixen harmoniosament en l'edifici reforçant la filosofia sostenible de l'obra. A més, s'han incorporat sistemes bioclimàtics i passius per aconseguir la màxima reducció de la demanda energètica: ventilació creuada, aïllament tèrmic i acústic, cobertes enjardinades, sistemes passius d'aïllament tèrmic, tancaments i proteccions passives.

vidresif-vidrios-grandes-dimensiones vidresif-vidrios-grandes-dimensiones vidresif-vidrios-grandes-dimensiones vidresif-vidrios-grandes-dimensiones
Per enfortir aquesta estratègia ecològica, s'han instal·lat tancaments tècnics de vidre de Vidresif, que aconsegueixen maximitzar l'estalvi d'energia i de recursos gràcies a les seves elevades prestacions aïllants. Les elevades prestacions de les solucions tècniques en vidre aporten infinits beneficis ambientals que es consoliden amb la inclusió de façanes vegetals, aconseguint portar una “vida verda” cap a l'exterior.

Gràcies al mur cortina que recobreixen la façana, l'exterior i l'interior es fusionen, aportant llum i amplitud als seus espais, a més de la màxima protecció solar i de seguretat per als hostes.PROJECTE PREMIAT
PER LA SEVA SOSTENIBILITAT

El projecte ha estat guardonat pel premi Re Think Hotel 2017, amb el qual s'ha premiat la seva sostenibilitat global. Entesa aquesta com la conservació de l'entorn, utilització de ecoproveïdors i gestió selectiva de residus. De la mateixa manera, també s'ha tingut en compte la pròpia sostenibilitat de l'edifici i l'eficiència de les seves instal·lacions, la creació d'estratègies de màrqueting verd i RSC, la conservació del patrimoni cultural (atès que es tractava de l'antiga seu de l'empresa Carburs Metàl·lics) i la seva accessibilitat universal.

vidresif-vidrios-grandes-dimensiones vidresif-vidrios-grandes-dimensiones vidresif-vidrios-grandes-dimensiones vidresif-vidrios-grandes-dimensiones vidresif-vidrios-grandes-dimensiones vidresif-vidrios-grandes-dimensiones vidresif-vidrios-grandes-dimensiones vidresif-vidrios-grandes-dimensiones vidresif-vidrios-grandes-dimensiones vidresif-vidrios-grandes-dimensiones vidresif-vidrios-grandes-dimensiones vidresif-vidrios-grandes-dimensiones vidresif-vidrios-grandes-dimensiones vidresif-vidrios-grandes-dimensiones vidresif-vidrios-grandes-dimensiones vidresif-vidrios-grandes-dimensiones vidresif-vidrios-grandes-dimensiones vidresif-vidrios-grandes-dimensiones

Imatges cedides per la revista Promateriales.


ÚLTIMS PROJECTESUtilizamos cookies analíticas, técnicas, propias y de terceros para ofrecer un servicio de gran utilidad y evaluar el rendimiento del mismo con el fin de mejorar tu experiencia como usuario. Puede usted aceptar estas cookies haciendo clic en “Aceptar y seguir navegando” o si desea más información haciendo clic en “Más información”.