”Són les relacions amb les persones,
les que donen sentit a l'existència”

Vitápolis la RESIDÈNCIA
PER A PERSONES DE TERCERA EDAT DEL NOU SEGLE

Projecte de Ventacan

Vitápolis és un projecte pioner des de totes les perspectives. Un espai residencial global per a respondre a les necessitats actuals de les persones de la tercera edat. Vitápolis està situada a la ciutat de Toledo, i neix amb la finalitat de millorar la residència a les persones, que a causa dels passos dels anys, necessiten una major atenció mèdica i d'ajuda en el seu dia a dia.

vidresif-vidrios-grandes-dimensiones

L'estudi d'arquitectura Romero&Vallejo presenta unes instal·lacions per a oferir la millor experiència a la tercera edat. Després d'haver desenvolupat altres habitatges en modalitat co-living (complexos d'habitatges amb espais i serveis comuns per a tots), l'estudi va focalitzar el seu treball en les persones de la tercera edat.
“Es tractava de resoldre problemes funcionals, però també, amb la mateixa importància, donar resposta a les necessitats emocionals”, expliquen els arquitectes.

vidresif-vidrios-grandes-dimensiones
vidresif-vidrios-grandes-dimensiones

UN NOU ESPAI PER A COMPARTIR EL TEU TEMPS I EDAT

L'edifici està dissenyat per una peça longitudinal amb cinc nivells, per a aportar major privacitat en altura. En la planta baixa se situen les zones comunes (cafeteria, recepció, gimnàs, sales de reunions…).

En les superiors, es col·loquen els habitatges, amb un sistema de trucades d'emergències 24 hores en cadascuna de les estades dels apartaments d'un dormitori, amb 60 metres quadrats, i de dos dormitoris, amb 80.

Aquest espai privat es complementa amb altres zones comunes, com a bugaderies i sales d'estar, i està coronat en la coberta per una gran terrassa, gairebé una plaça en altura, amb una panoràmica de 360 graus de l'entorn. Una piscina infinity, zones de magatzem i banys, un espai exterior que es complementa amb els més de 1.000 m² de zones verdes als quals té accés l'edifici juntament amb dues comunitats contínues. Aquest terreny està, a més, equipat amb dues piscines i diverses zones esportives.

vidresif-vidrios-grandes-dimensiones

SOSTENIBLE I EFICIENT

L'edifici posseeix la més alta qualificació energètica gràcies a la combinació de sistemes passius, com la disposició i orientació dels buits de façana, la millora de l'aïllament tèrmic en els tancaments amb vidres tècnics KSIF.

El sistema constructiu, a base d'elements prefabricats de formigó tant en el tancament exterior com en els elements estructurals, ha reduït la major part dels residus d'obra.
Destaquen el sistema de climatització i producció d'aigua calenta sanitària, que a través d'aerotermia, permet optimitzar l'estalvi energètic alhora que proporciona un excel·lent confort tèrmic tant en habitatges com en zones comunes, complementat amb una futura pèrgola amb plaques fotovoltaiques en la coberta.
A més, tots els sistemes d'instal·lacions de l'edifici (electricitat, lampisteria i telecomunicacions) han estat concebuts per a facilitar el manteniment i poder-se adaptar als nous marcs d'estalvi energètic, sense obres i en un període reduït de temps.

CARACTERÍSTIQUES TÈCNIQUES VIDRES

L'edifici està dissenyat amb balconeres dividides en mòduls de vidre d'aprox. 1m d'ample.
És per això, que la composició de vidre aïllant col·locada en aquests tancaments és la següent:
44.1 /16/ KSIF44.1
El vidre format per dos vidres laminats aporta Seguretat física exterior i interior.
El Vidre baix emissiu KSIF permet obtenir l'aïllament tèrmic requerit: U = 1,3 w/m2.k

Industrial:
Ventacan

Arquitecte:
Romero & Vallejo

Fotografia:
Ángel Segura

Més Informació:
Vitápolis senior cohousing

Fonts:
Revista AD


Utilizamos cookies analíticas, técnicas, propias y de terceros para ofrecer un servicio de gran utilidad y evaluar el rendimiento del mismo con el fin de mejorar tu experiencia como usuario. Puede usted aceptar estas cookies haciendo clic en “Aceptar y seguir navegando” o si desea más información haciendo clic en “Más información”.