CASA PIN8

Projecte de PMMT arquitectura
Premi Arquitectura COAC-Girona 2023.
Guardó Anells de Fusta 2023.

Us presentem a continuació l'obra premiada enguany en la 25a edició dels “Premis d’Arquitectura de la Demarcació de Girona”,
organitzada pel COAC-Girona. Un certamen que ens demostra l'excel·lència i la gran qualitat de les obres que es presenten cada any realitzades a Girona.

vidresif-vidrios-grandes-dimensiones

Un projecte sostenible i eficient que ha estat també premiat aquest mes amb el Guardó Anells de la Fusta del Gremi Fusta i Moble, en el marc de FIRHÀBITAT.
Una obra que ha estat realitzada amb el 85% de materials i industrials de la Demarcació de Girona, sota el ferm compromís no sols de l'eficiència energètica i benestar per als propietaris, sinó també d'una construcció responsable realitzada per un teixit industrial Km0., amb la nostra participació en els vidres d'altes prestacions.

Descripció projecte:

“La casa se situa en un poble de l’Empordà amb un pla urbanístic i patrimonial molt restrictiu, que defineix la volumetria i la façana. Planta rectangular formada per una estructura perimetral de sis pilars metàl·lics, sobre la qual es recolza una carcassa de fusta prefabricada, que forma un doble espai, com si fos una gran barca invertida.

L’espai interior està pensat de manera tridimensional, amb visuals obertes en diverses direccions. La casa mira cap al jardí i als patis enjardinats de la planta superior.

Aquests espais no només fan entrar el verd a la casa, sinó que també permeten la ventilació creuada en diagonal per evitar les estratificacions tèrmiques de l’aire. Aquesta estratègia de dobles alçades determina tots els espais de la casa, que tenen vista a l’exterior.

El 85% de la construcció i els materials són de fabricants i tallers locals, com l’estructura de fusta, les ceràmiques i les gelosies. Bona part del mobiliari interior l’han fet a mida fusteries locals o bé prové de mercats de la zona.”

vidresif-vidrios-grandes-dimensiones

Arquitectura:
PMMT arquitectura

Col·laboradors:
Nuria Garcia, arquitecta

Industrial tancaments:
Tecnospace

Fotografia:
Del Rio Bani


Publicacions en Premsa

El Punt Avui
Revista Con Arquitectura


Utilizamos cookies analíticas, técnicas, propias y de terceros para ofrecer un servicio de gran utilidad y evaluar el rendimiento del mismo con el fin de mejorar tu experiencia como usuario. Puede usted aceptar estas cookies haciendo clic en “Aceptar y seguir navegando” o si desea más información haciendo clic en “Más información”.