“Un celler pensat per a emocionar”

Vidresif present en el nou celler de Perelada.
L'obra de l'estudi RCR Arquitectes, guanyador del premi Pritzker en 2017, ha fascinat a tots els mitjans i sectors. Un impressionant projecte que ens enorgulleix haver participat, al costat de l'industrial Talleres Valeriano Montón.

“Una atmosfera que enamora”

La Vanguardia

“Transcendeix a la funcionalitat… amb una proposta avantguardista i sostenible que s'integra en el paisatge”

National Geographic

“Un celler pensat per a emocionar”

Thenewbarcelonapost

“La primera d'Europa amb certificació LEED Gold”

El Economista

“Perelada presenta el celler més ecològic del món… amb el qual aposten a col·locar la DO Empordà en el mapa mundial”

Economía digital

vidresif-vidrios-grandes-dimensiones

El nou celler de Perelada estableix una perfecta harmonia entre arquitectura, tradició, innovació i sobretot amor a la terra. El nou celler és pioner en ecoeficiència energètica i disseny ambiental en integrar-se de forma completament respectuosa en el seu entorn i produint el mínim impacte. El disseny arquitectònic es fusiona amb l'obra existent i el paisatge de l'Empordà reforçant el caràcter del lloc on es troba, bressol de la història de Perelada. Una referent obra per a les futures generacions, signada pel reconegut estudi RCR Arquitectes, que expressa l'arquitectura d'aquest nou segle, fermament respectuosa amb l'entorn, sostenible i eficient.

Arquitectura que neix per a ser eterna, creant un llegat d'excel·lència i respecte a les futures generacions.

Un projecte que hem pogut compartir al costat de l'industrial Talleres Valeriano Montón, fabricant les diferents composicions de vidres d'altes prestacions que requeria el nou celler, amb certificació LEED Gold.

vidresif-vidrios-grandes-dimensiones
vidresif-vidrios-grandes-dimensiones

CARACTERÍSTIQUES TÈCNIQUES VIDRES

La gran part de l'envidrament dels nous cellers és amb vidre laminat especial, buscant protecció solar i tonalitats concretes.


En vidre monolític:
Laminat 66.3 2 PVB gris + 1 Vanceva 000G
Laminat 66.2 2 PVB gris

Formant part d'un vidre aïllant per a aportar aïllament acústic de molt alt nivell:
Laminat 88.3 2 PVB gris + acústic 0,63 /16/ 66.1 acústic 0,63
Laminat 66.3 2 PVB gris + acústic 0,63 /20/ 66.1 acústic 0,63


També s'han utilitzat diferents vidres de capa que atorguen aïllament tèrmic i protecció solar, en funció de les diferents localitzacions.
6 Trempat /18 gas Argó/ KSIF 44.1
KSIFsuperplus 70/35 8 Trempat /16 Argó/ 55.1
KSIFsuperplus SNX60 8 Trempat /18 Argó/ 33.1


Com a resultat, les diferents composicions de vidre tècnic i de gran dimensió responen a una estètica desitjada, atenuació acústica, aïllament tèrmic i protecció solar en funció dels diferents requeriments de cada espai.
En definitiva, envidraments específicament estudiats perquè responguin a les prestacions d'eficiència i protecció, adequades per a cada situació.

vidresif-vidrios-grandes-dimensiones
vidresif-vidrios-grandes-dimensiones

SOBRE ELS CELLERS PERELADA
L'edificació es troba en el reconegut complex de Perelada, que allotja un castell del segle XIV, una església gòtica, un museu, un hotel de cinc estrelles, un wine spa, diversos restaurants i un golf, a més de ser l'escenari del Festival Internacional Castell de Peralada i trobar-se a pocs quilòmetres de punts com el Parc Natural del Cap de Creus i el Teatre-Museu Dalí de Figueres. Les noves instal·lacions tindran capacitat per a donar entrada a 2.700.000 kg de raïm i per a produir prop d'1.900.000 litres de vi i 2.240.000 ampolles.
Destinat a fer un salt qualitatiu i de visibilitat per a la DO Empordà, aquest equipament d'última generació i interès enoturístic es posarà en marxa vuit dècades després del projecte original La Granja d'Adolf Florensa i com a resultat d'una relació de 20 anys de col·laboració i confiança entre la família Suqué Mateu i l'estudi RCR Arquitectes, integrat per Rafael Aranda al costat de Carme Pigem i Ramon Vilalta.

vidresif-vidrios-grandes-dimensiones

Utilizamos cookies analíticas, técnicas, propias y de terceros para ofrecer un servicio de gran utilidad y evaluar el rendimiento del mismo con el fin de mejorar tu experiencia como usuario. Puede usted aceptar estas cookies haciendo clic en “Aceptar y seguir navegando” o si desea más información haciendo clic en “Más información”.