#p
El centre de difusió i d'activitat cultural
BIBLIOTECA MONTSERRAT ROIG - SANT FELIU DE LLOBREGAT

La biblioteca Montserrat Roig és un equipament de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat (Barcelona) que es troba en un dels edificis més emblemàtics de la ciutat.

Inaugurada el 1993, aquesta obra dels reconeguts arquitectes Albert Viaplana i Helio Piñón, ha estat reoberta al públic després d'una important remodelació de les seves instal•lacions. L'edifici original comptava amb una superfície útil de 1.250 m2 i, després de la reforma, a càrrec de Santamaria Arquitectes, s'ha aconseguit augmentar-la fins als 2.115 m2 sense modificar la volumetria de la construcció.

Aquesta reforma ha servit per donar resposta a una necessitat de la població, complint nous reptes funcionals, noves normatives i millorant l'eficiència del servei bibliotecari. Així, la remodelació s'ha basat en millorar el nucli de la comunicació de l'edifici, el moviment dels usuaris i les interaccions entre plantes.

El caràcter d´un edifici públic i cívic

L'estratègia de disseny de l'edifici combina la seva geometria abstracta, que determina el caràcter d'edifici públic i cívic, amb nous reptes que replantegen el concepte de biblioteca tradicional convertint-la, a més, en un espai d'interacció social.

Per a això, s'ha treballat acuradament l'eficiència dels espais sobre l'edifici de quatre plantes prèviament existent, però construint dos nous porxos que ajuden i milloren els accessos independents a aquest. També s'ha proveït d'un ascensor panoràmic, una escala d'emergència, colors relaxants en el mobiliari i parets, etc. aconseguint espais diàfans i lluminosos.

L'estudi d'arquitectura Santamaria Arquitectes, ha apostat per la qualitat i professionalitat de Vidresif per fabricar les grans finestres que ocupen les façanes d'aquest edifici.

La biblioteca, requeria de curtain walls de vidre amb una especial protecció solar, al tractar-se d'un edifici situat en una zona amb gran exposició al Sol. Amb la instal•lació dels vidres de Vidresif, es proporciona una garantia extra i una reducció de l'entrada de llum ultraviolada, que tant danya el mobiliari i els elements de l'interior.

Els vidres de grans dimensions d'aquest espai, aporten una magnífica llum natural al seu interior -molt favorable per a la lectura- i fan necessària una execució de muntatge excel•lent, així com una perfecta logística i operativa.


MÀXIMA PROTECCIÓ SOLAR, EFICIÈNCIA I LLUM NATURAL

Amb els seus vidres de baixa emissivitat, Vidresif reforça l'eficiència d'aquest projecte, que busca la màxima qualificació energètica. Per aconseguir-ho, s'ha realitzat una millora de l'aïllament i estanquitat dels tancaments de l'edifici, a través de materials amb bona absorció acústica; s'hi ha col•locat un paviment vinílic per mitigar el soroll d'impacte; i s'hi ha instal•lat un sistema d'aprofitament de l'energia geotèrmica per a la climatització. Totes aquestes actuacions han aconseguit que l'edifici tingui un consum molt inferior a l'estàndard establert.

Amb el nou disseny, es pretén transmetre als usuraris una sensació de confort i benestar que els animi a romandre a l'interior de l'edifici i fer-ne un ús continuat; amb sales on es pugui llegir amb tranquil•litat, sense sorolls i amb una abundant lluminositat per, així, aprofitar l'experiència cultural que se'ls ofereix.

Vidrios de grandes dimensiones Vidresif Vidrios de grandes dimensiones Vidresif Vidrios de grandes dimensiones Vidresif Vidrios de grandes dimensiones Vidresif Vidrios de grandes dimensiones Vidresif Vidrios de grandes dimensiones Vidresif




PROJECTES


Habitatges

/

Industrials i
Comercials

/

Equipaments

/

Hotels