#p

FINESTRELLES SHOPPING CENTER

El nou centre comercial d'Esplugues de Llobregat

El centre comercial Finestrelles Shopping Centre compta amb una superfície total de 39.250 m², distribuïts en 25.739 m2 de superfície comercial dels quals 4.200m2 estan dedicats a àrees de restauració.

UNA UBICACIÓ PRIVILEGIADA

Finestrelles Shopping Centre es troba en una localització privilegiada, al sector de Ca n'Oliveres, al barri de Can Vidalet d'Esplugues de Llobregat; entre una de les principals entrades a Barcelona i a les poblacions de la comarca del Baix Llobregat. En un radi de vint minuts es troben 21 municipis, amb una demanda potencial que supera els 2,5 milions de persones.
A més, el centre es troba just davant de la parada de tramvia de Ca n'Oliveres, que millora la seva accessibilitat des d'altres parts de la província.

PLA PORTA BCN

Aquest equipament s'inclou en l'àmbit sud del Pla Porta BCN, una iniciativa urbanística que afecta una superfície de 395.162 m2 dels barris de Finestrelles i de Ca n'Oliveres (Esplugues de Llobregat). Nou de les hectàrees de superfície del Pla Porta BCN es destinen a habitatges, oficines i l'espectacular centre comercial Finestrelles Shopping Centre. Això suposa la creació de milers de llocs de treball que es gestionen a través de la Borsa de Treball de l'Ajuntament d'Esplugues. La resta, un 77%, són zones verdes i altres equipaments públics.

L'Ajuntament d'Esplugues de Llobregat i els promotors del Finestrelles Shopping Centre han donat prioritat al comerç de la ciutat per iniciar els seus negocis i escollir la ubicació del local al centre. Així, s'han destinat 5.000m² de la seva superfície a la petita botiga, a més de facilitar mitjans de publicitat a l'interior i exterior.

El plantejament del Pla Porta BCN suposa, a més, una millora en la mobilitat i el sanejament de la zona, gràcies a millores de les vies que milloren la fluïdesa del trànsit i obres subterrànies que amplien la capacitat de recollida d'aigües pluvials i residuals de Finestrelles .

MODERNITAT I ESPAIS OBERTS

El disseny arquitectònic del centre comercial ha unit la modernitat de l'estructura amb la creació de lluminosos espais oberts. L'equip tècnic, liderat per l'arquitecte Íñigo Arnaiz, fundador de l'Aula Técnica de Arquitectura, ha concebut l'espai com una prolongació de l'espai públic en l'àmbit privat, semblant a la creació d'una ciutat dins d’un edifici.

Als seus inicis, la construcció va haver de salvar les diferències d'altura del terreny, superiors als 14 metres, que van acabar convertint-se en una bona oportunitat perquè van representar un augment de la mobilitat interna, amb tres nivells diferents de planta amb sortida exterior al carrer.

vidresif-vidrios-grandes-dimensiones

El centre comercial compta amb l'escultura singular de Carles Albert,
' la peça 'Vol', d'acer Corten de 5 metres d'altura,
' que presideix l'entrada de l'edifici. L'escultor representa
l'essència del projecte com un 'símbol de superació i trobada
entre els seus visitants i tots aquells que han contribuït a la seva realitat'.

DURABILITAT I SOSTENIBILITAT

Per la seva concurrència, aquest projecte requeria de materials d'alta qualitat i llarga durada que no propiciessin un deteriorament accelerat. Per això, Vidresif ha participat en aquesta construcció amb tancaments tècnics en vidre baix emissiu i d'altes prestacions, que complementen la singularitat del projecte i resolen les necessitats d'un centre d'aquestes magnituds i característiques.

Vidresif ha proporcionat vidres per a baranes, aparadors, sostres, etc. No obstant això, les instal·lacions més vistoses i atractives són les façanes externes de vidre, que tenen diferents composicions segons la seva ubicació.

D'una banda, els vidres que s'han instal·lat en els grans cubs blancs que s’observen des de l'exterior són del model SolarSIF, vidres reflectants laminats STOPSOL Supersilver Gris 88.2, que tenen un control solar total per regular la llum que penetra en el seu interior.

D'altra banda, els espectaculars murs cortina que es presenten en diverses zones del centre comercial compten amb dos possibles composicions:
• KSIFsuperplus 51/28 10 Trempat /16/ laminat 55.1
• KSIFsuperplus 40/23 8Trempat /18/ laminat 55.1

vidresif-vidrios-grandes-dimensiones

Vidresif, especialista en vidres de grans dimensions,
segueix la seva estratègia ecològica
amb solucions tècniques que maximitzen
l'estalvi d'energia i de recursos gràcies
a les seves elevades prestacions aïllants.

La sostenibilitat i el respecte per l'entorn s'han tingut en compte al llarg de tot el procés de l'obra, amb un estalvi en energia molt superior al d'altres centres comercials. Està construït amb materials que presenten el màxim nivell de sostenibilitat, amb emissions de CO2 i residus per sota dels estàndards habituals. A més, està dissenyat sense barreres arquitectòniques, adaptat a persones amb mobilitat reduïda.

CERTIFICADO BREEAM

vidresif-vidrios-grandes-dimensiones

Aquest esforç en millorar la sostenibilitat de l'edifici, li ha permès obtenir la certificació BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Methodology).
BREEAM és el mètode d'avaluació i certificació de la sostenibilitat en l'edificació més avançat i líder a nivell mundial per a projectes de planificació mestra, infraestructura i edificis.

Aquest mètode, establert pel Regne Unit, analitza múltiples àrees relacionades amb la construcció d'un edifici amb l'objectiu d'avaluar el grau de sostenibilitat ecològica (energia, materials utilitzats, gestió de residus, contaminació, ús d'aigua, etc.).

vidresif-vidrios-grandes-dimensiones

ÚLTIMS PROJECTES