RIOU Glass accelera el seu desenvolupament a Europa amb l’adquisició de Vidresif
Publicada el 26/10/23

El grup francès, referent en la fabricació de vidre d’altes prestacions, adquireix el 100% de capital de VIDRESIF, entrant en el mercat espanyol, dins el seu pla d’expansió a Europa.

RIOU Glass firma la segona gran adquisició des de la seva fundació en 1979, després les adquisicions d’altres empreses a Itàlia i Bèlgica. Una important i estratègica adquisició dins del pla de desenvolupament RIOU GLASS VERRE 2025.

VIDRESIF, amb una facturació anual de 25 milions d’euros i una plantilla de 115 empleats, es converteix en el segon centre industrial més important dels 23 que té el grup, darrere de RIOU Glass VIP, la històrica fàbrica amb seu en Boulleville (Normandia).

L’adquisició de VIDRESIF permetrà a RIOU Glass penetrar en el mercat espanyol, beneficiant-se així de la consolidada quota del mercat nacional de l’empresa de Girona, però també reforçar el seu catàleg de vidres tècnics d’altes prestacions, tant en el mercat espanyol com en el francès.

Un procés industrial consolidat

VIDRESIF, fundada en 1994 pel Joan Sánchez i la Carmen Acedo, s’ha posicionat en menys de trenta anys com un referent industrial en el sector, gràcies a la seva ferma visió de màxima especialització i millora contínua, amb inversions industrials que li han permès consolidar-se amb un reconegut assessorament tècnic i un alt coneixement.

En 2003, VIDRESIF va ser la primera empresa nacional a instal·lar una línia de muntatge «Jumbo» per a transformar envidraments de grans dimensions (6.000 x 3.210 mm). Al llarg dels anys, l´empresa catalana ha desenvolupat un procés industrial coherent amb la seva visió, consolidat avui amb unes modernes instal·lacions industrials de 15.000 m², situades a la província de Girona, on es transformen més de 175.000 m² de vidres d’altes prestacions a l’any.

VIDRESIF fabrica i comercialitza productes de l’ altes prestacions i disseny, gràcies al domini de la impressió digital sobre vidre amb diversos casos d’èxit en vidres realitzats en impressió digital vitrificada, fins als vidres més complexos i de gran dimensió per a l’arquitectura i la construcció: vidres trempats, laminats, trempats-laminats, i sobretot, vidres de capa selectiva que aporten les màximes exigències en aïllament, eficiència energètica, protecció solar i seguretat. A més, VIDRESIF compta amb una plataforma logística a les illes balears que li permet cobrir l’important mercat balear. La companyia compta amb una sòlida cartera de clients industrials a Catalunya, Andorra, Balears i Llevant.

“Estem encantats de donar la benvinguda a Vidresif i a tot el seu equip, a RIOU Glass. Aquesta adquisició estratègica és l’expressió de la nostra voluntat de continuar desenvolupant RIOU Glass a Europa. El Know-how de Vidresif, la seva posició en el mercat i les seves instal·lacions ultramodernes, són un veritable actiu. Ens permet reforçar la nostra proposta de valor tant per a empreses espanyoles com per a clients francesos”, afirmava Christine Riou Feron, Presidenta de RIOU Glass.

Joan Sánchez Mauri, Director General de Vidresif, subratllava per la seva part: “RIOU Glass és un grup independent, productor i transformador, la reputació del qual no necessita ser demostrada. Són innombrables les sinergies entre totes dues companyies. RIOU presenta unes ambicioses perspectives de creixement que permetran, estic segur, assegurar la continuïtat i la consolidació com a referents del sector”.

Sobre RIOU Glass:

RIOU Glass, fundada en 1979 per Pierre i Christiane Riou, és una companyia familiar francesa especialitzada en el disseny de solucions tècniques en vidre per al benestar, el confort i la seguretat de la societat. La firma dirigida avui per Christine Riou Feron, segona generació, té un volum de negoci consolidat d´aproximadament 260 milions d’euros a l’any. Una important posició a Europa que contribueix a l’evolució tecnològica del sector, mitjançant la seva alta capacitat d’inversió i innovació.

RIOU Glass, present en tot el procés productiu, fabrica i transforma cada any 100.000 tones de vidre pla i ofereix als seus clients una àmplia gamma de productes de vidre d’alt valor afegit: des de vidres decoratius, vidres de màxima seguretat, vidres aïllants amb capa selectiva d’alt rendiment i eficiència energètica, destinats als sectors de la construcció, el transport i altres indústries.

Domiciliada en Honfleur (Calvados), RIOU Glass compta amb una xarxa territorial de proximitat composta per 23 centres industrials, 16 a França- 3 a Bèlgica- 3 a Itàlia- i el nou centre a Espanya, i amb una extensa presència comercial internacional en els mercats d’Europa Occidental, Oceà Índic i Amèrica del Nord. Una companyia fermament compromesa amb la societat i el medi ambient, que avança cada dia amb un equip de més de 1.000 persones a expressar el seu talent per a créixer junts en un món més respectuós i sostenible.

Més informació:

www.vidresif.com

www.riouglass.com