Un somni,
una muntanya màgica
a Folgueroles
El singular i original edifici, obra de Josep Jufré de Construccions Jufré, defuig de línies rectes i s'inspira en les formes orgàniques i món màgic de Gaudí.

L'edifici es projecta per una doble façana, l'exterior decorativa, que sorprèn per la singularitat de les obertures, de geometria variable, i per una vegetació arquitectònica que juga a entrar i sortir per finestres i balcons; i la interior, amb tancaments de vidre tècnic que aporten aïllament i eficiència energètica.

vidresif-vidrios-grandes-dimensiones
vidresif-vidrios-grandes-dimensiones

La Cascada
de Vidre

L'edifici està partit per una espectacular i imponent “Cascada de Vidre” que embolica l'obra des de la coberta fins als laterals, on es projecta la distribució de totes les plantes, fabricada per l'industrial Vidres Mora i amb vidre aïllant exterior SolarSIF, que aporta protecció solar, i vidre KSIF amb les màxima prestacions d'aïllament tèrmic.+

Stopsol Supersilver verd 6 trempat #2 / 12 / KSIF 44.1 #3


L'immoble ha estat concebut amb criteris eficients i d'autosuficiència energètica.
Des d'un sistema de geotèrmia per a la climatització fins a la utilització de material reciclat, passant per la instal·lació de plaques solars que alimentaran la il·luminació exterior o la recuperació de l'aigua de l'edifici.
A més del vidres aïllants amb protecció Solar i aïllament tèrmic que representen gran part de l’eficiència energètica de l´edifici.
Vidres interiores (finestres, balcons…) KSIF: 6 /12/ KSIF 44.1;

Entremig de les dues pells constructives, apareixen capritxosos racons, balcons, coves… presidides per tres grans columnes en forma d'arbre que donen la benvinguda fins al “cim”. L'exterior es folrarà amb cinc milions de peces de gressite de marbre natural, i l'interior combinarà pedra i maó manual.

1.200 metres quadrats de superfície, projectats en espectaculars apartaments, un local comercial i aparcaments en la part del soterrani. Una magistral obra de Construccions Jufré que perdurarà en el temps i en la memòria de tots els ciutadans.

L'obra queda magistralment coronada per una gran terrassa en la part superior, que s’hi accedeix gràcies a una petita escala que serpenteja l'exterior de l'última planta, com si es tractés d'un congost que finalitza en l'alt del cim, des on es contemplen les muntanyes i impressionants vistes.

Promotor i constructor
Autor de l'obra Sr. Josep Jufré
Construccions Jufré

Industrial façana de vidre
Vidres Mora

Font i Fotos
El 9 Nou


ÚLTIMS PROJECTESUtilizamos cookies analíticas, técnicas, propias y de terceros para ofrecer un servicio de gran utilidad y evaluar el rendimiento del mismo con el fin de mejorar tu experiencia como usuario. Puede usted aceptar estas cookies haciendo clic en “Aceptar y seguir navegando” o si desea más información haciendo clic en “Más información”.