MIRADOR ROC D´EN QUER
Andorra

Desafiadora projecció al buit
amb una espectacular plataforma panoràmica amb vidre tècnic trepitjable antilliscant,
per a augmentar encara més la vertiginosa experiència.


El singular projecte, dirigit per l'empresa andorrana Locubsa, dedicada a la construcció d'obra pública, i per la firma industrial Cristalleries Valira, està localitzat a Canillo, sobre una espectacular vista panoràmica de les valls de Montaup i del Valira d’Orient.

La plataforma
panoràmica

és una passarel·la de 20 metres de llarg, 8 d'ells s'assenten en terra ferma però els altres 12 s'endinsen en el buit.
Aquesta part de la passarel·la està suspesa en l'aire, i gran part del paviment és de vidre transparent trepitjable antilliscant, que remarca encara més la sensació d'altura i de suspensió.

Informació tècnica del vidre:
Vidre trepitjable: Laminat Extraclar 10101010.6

vidresif-vidrios-grandes-dimensiones

Màxima Seguretat
Per a resoldre els buits en el paviment d'aquesta passarel·la es precisava un vidre que aportés total seguretat i a més que fos molt transparent.
La seguretat s'ha aconseguit amb un vidre laminat format per 4 vidres de 10 mm units entre ells amb 3 butirals de 0,76 mm.

Màxima Transparència
La transparència màxima s'ha aconseguit utilitzant vidre EXTRACLAR (Low Iron). Es tracta d'un vidre float, al qual en el procés de fabricació se li ha disminuït notablement el percentatge de ferro de la seva composició, amb la qual cosa el seu aspecte és menys verdós, és a dir, molt més blanc. Quan hi ha molt de gruix de vidre, com en aquest cas que són 40 mm, la diferència d'aspecte és molt rellevant.

vidresif-vidrios-grandes-dimensiones
vidresif-vidrios-grandes-dimensiones
vidresif-vidrios-grandes-dimensionesL'espectacular plataforma acaba amb una gegantesca figura humana en actitud pensativa, obra de l'artista Miguel Ángel González.

La seva actitud calmada i reflexiva convida al visitant a fer el mateix.

“Està assegut sobre una biga, impertèrrit, com si l'altura del lloc no li infongués por, sinó al contrari, calma i serenitat”

vidresif-vidrios-grandes-dimensiones
vidresif-vidrios-grandes-dimensiones
vidresif-vidrios-grandes-dimensiones


Aconsellem la seva visita, més info


ÚLTIMS PROJECTESUtilizamos cookies analíticas, técnicas, propias y de terceros para ofrecer un servicio de gran utilidad y evaluar el rendimiento del mismo con el fin de mejorar tu experiencia como usuario. Puede usted aceptar estas cookies haciendo clic en “Aceptar y seguir navegando” o si desea más información haciendo clic en “Más información”.