#p

Andorra La Vella porta anys rescatant el seu nucli urbà del descontrol immobiliari dels anys 60 i 70, en un procés de transformació de l’entorn que es focalitza en la millora de l’eficiència energètica i l’ús d’energies renovables. Tant el sector públic com privat s’ha incorporat a aquesta iniciativa, que acredita a complir amb uns mínims requisits de sostenibilitat i que aporta infinits beneficis tant als veïns o als propietaris com al barri.

Aquesta reflexió és la que ha portat a passar a l’acció a Pere Augé, propietari de l’Edifici Capri, una de les últimes rehabilitacions de la localitat, basada en la millora energètica de l’edifici i de les instal·lacions però amb l’evolució pròpia del gust estètic.

L’arquitecte i enginyera Sònia Palau (Enginesa) s’ha encarregat de liderar aquesta obra, iniciada a principis de l’any 2017 i que respon als requisits d’Augé: millorar la vida de les persones que l’habiten així com donar un valor afegit a l’entorn.

QUALITAT DE VIDA AL CENTRE D’ANDORRA

Situat al carrer Callaueta i el carrer de l’Aigüeta, al centre d’Andorra la vella, l’edifici Capri ha patit una remodelació total, adaptant-se a les necessitats, a les noves tecnologies i a les tècniques de la construcció moderna.

Acollint-se al Pla Renova, impulsat pel ministeri de Medi Ambient, s’ha aconseguit reconvertir un edifici de construcció clàssic en un d’última generació, destacant des de la imatge externa de la façana a la vessant més ecològica del conjunt.

La millora del confort tèrmic s’aconsegueix amb la incorporació de fusteries de PVC amb alumini i triple vidre de Vidresif. Aquesta millora contribueix en la disminució en el consum de la calefacció, la qual es complementa substituint la caldera de gasoil per un sistema aerotèrmic.

VIDRESIF, MOLT MÉS QUE FINESTRES

Vidresif ha fabricat tots els vidres de finestres i tancaments, a més de l'espectacular mosaic de colors de la façana de l'edifici.

Amb aquesta instal·lació la infraestructura aconsegueix un resultat molt més modern i estèticament impecable: les dues cantonades i parts més visibles de l’edifici s’emmarquen amb vidres de colors. Aquests es situen en contrapunt amb les plaques de fibrociment, trencant l’horitzontalitat, la monocromia grisa, la textura rugosa i mat, així com l’homogeneïtat.

El vidre recull els colors de l’entorn natural: el blau del cel, els verds dels boscos i els marrons de les muntanyes, els quals canvien segons el reflex de la llum sobre ells, fins i tot quan és de nit.

Aquesta rehabilitació s’ha centrat en proveir l’edifici amb els equipaments més avançats pel que fa a la sostenibilitat, inquietud que s’ha resolt fent molt èmfasi en l’aprofitament de la calor i la ventilació.

Amb aquests sistemes d’última generació del mercat – nous tancaments aïllants, sistemes de renovació de l’aire, nou sistema de calefacció... – s’ha aconseguit un estalvi energètic i econòmic notable.

L’edifici Capri és un gran referent d’aquesta nova generació sostenible d’Andorra, que dibuixa nous horitzons en els seus nuclis urbans.

Utilizamos cookies analíticas, técnicas, propias y de terceros para ofrecer un servicio de gran utilidad y evaluar el rendimiento del mismo con el fin de mejorar tu experiencia como usuario. Puede usted aceptar estas cookies haciendo clic en “Aceptar y seguir navegando” o si desea más información haciendo clic en “Más información”.