PONT DE VIDRE
A ANDORRA

ESVELTESA I TRANSPARÈNCIA

La Carretera General núm. 1, que connecta Andorra amb Espanya, suporta un volum de transit molt important, que comportava riscos per als vianants que l’havien de creuar –sovint nens. Per això, el Govern d’Andorra, a través del Ministeri d’Ordenament Territorial, va convocar la “1ª Edició del Pressupost Participatiu”, en la que va guanyar la proposta ara construïda.

Aquest pont de vidre respon a una necessitat que reclamava la ciutadania per tal que mitigués la problemàtica descrita.

El projecte guanyador ha estat adjudicat al despatx d’enginyeria Suport Enginyers Consultors. L’industrial Barceló, expert en construccions metàl·liques, ha confiat amb la professionalitat de Vidresif per subministrar els vidres de tot el projecte.

vidresif-vidrios-grandes-dimensiones

vidresif-vidrios-grandes-dimensiones

PAS DE VIDRE A DIFERENT NIVELL

Després d’analitzar i estudiar totes les possibles alternatives, es va concloure que la millor opció era construir una passarel·la amb accessos mitjançant escala i ascensor. El Ministeri d’Ordenament Territorial va considerar que la passarel·la havia de ser coberta per protegir als vianants de les inclemències meteorològiques. Per aconseguir aquest objectiu, s’han instal·lat vidres Vidresif d’alta resistència en una estructura metàl·lica en forma de pentàgon.

Les façanes laterals de l’estructura estan constituïdes a base de vidres trempats i laminats d’alta seguretat de Vidresif, ancorats amb un sistema “spider”.


vidresif-vidrios-grandes-dimensiones

Aquesta geometria pentagonal garanteix, per una banda, una coberta a dues aigües per evacuar fàcilment l’aigua i la neu i, d’altra banda, atorga una estètica singular i original que embelleix i ordena l’entorn urbanístic en el que es troba.

vidresif-vidrios-grandes-dimensiones

L’ús del vidre s’estén tant a la coberta, com a les façanes laterals inclinades o a les parets de l’ascensor panoràmic. Aquest material realça la lleugeresa i esveltesa de l’estructura, alhora que reforça la naturalitat i simplicitat del pentàgon com a secció de base.

D’altra banda, la transparència dels vidres millora l’experiència del vianant, ja que dota a la passarel·la d’una sensació d’amplitud molt agradable.

vidresif-vidrios-grandes-dimensiones

vidresif-vidrios-grandes-dimensiones

ÚLTIMS PROJECTESUtilizamos cookies analíticas, técnicas, propias y de terceros para ofrecer un servicio de gran utilidad y evaluar el rendimiento del mismo con el fin de mejorar tu experiencia como usuario. Puede usted aceptar estas cookies haciendo clic en “Aceptar y seguir navegando” o si desea más información haciendo clic en “Más información”.