VIDRE, SOSTENIBILITAT I INNOVACIÓ A VETECO GLASS BARCELONA
Publicada el 16/03/18


Ahir, 15 de març, va tenir lloc la jornada #VetecoGlass Barcelona de 10h a 13h a l’Hotel Sofia Barcelona, amb el vidre com a eix central de les ponències. Iniciant-se amb una formació sobre les solucions tècniques en vidre per part de l’arquitecte Agustí Bulbena, Director Tècnic i de Qualitat de Vidresif, es va donar començament a aquest esdeveniment organitzat per VETECO Glass, ASEFAVE i la revista Vítria de InterempresasMedia.

Posteriorment, Bulbena va cedir la paraula a Pablo Martín, director de ASEFAVE, l’Associació Espanyola de Fabricants de Façanes Lleugeres i Finestres, qui ens va avançar els grans reptes del demà en un sector en constant evolució.

ASEFAVE va introduir l’explicació de nous canvis de normativa que es convertiran en una realitat en els propers anys. Amb la finalitat de reduir el consum energètic dels habitatges, s’establirà un criteri normalitzat de consum d’energia que ens permetrà saber què val viure en la nostra llar de la mateixa manera que sabem què ens costa conduir el nostre cotxe. Aquesta reducció del cost energètic l’aconseguim amb tancaments aïllants amb exigents prestacions que permetin aquest nou món més sostenible.

Raúl Calleja, director de ePOWER&BUILDING, ens va explicar la filosofia de l’empresa organitzadora de VETECO Glass, que es trasllada a connectar mercats, unir negocis i construir relacions úniques entre empreses. Amb el lema “transforming the way we build a Green World”, ePOWER&BUILDING s’encarrega de crear esdeveniments que s’adaptin als diferents públics del sector de la construcció: Construtec, Veteco, BimExpo, Archistone, Matelec i Matelec lighting.

Com a última novetat, aquesta firma internacional ha instaurat VETECO Glass dins de la seva marca VETECO, per focalitzar l’especialització de tancaments i façanes exclusivament en vidre. Sota el paraigua de ePOWER & BUILDING, VETECO es consolida com el lloc on convergeix la PASSIÓ PER CONSTRUIR.

Calleja va reforçar els valors de sostenibilitat, innovació i tecnologia en el sector amb un cicle de vida tancat cada vegada més transversal. Per a una construcció eficaç i amb els millors resultats, els diferents integrants del procés d’edificació hauran d’estar connectats – arquitectes, constructors, fabricants… – afegint complexitat al cercle però, a l’hora, enriquint i perfeccionant l’obra.

Des Vidresif, volem agrair a les empreses organitzadores de l’esdeveniment, així com a David Blanco Sants, responsable de Suport Tècnic Vendes CITAV. Saint-Gobain Building Glass Espanya; Francesc Ventura, responsable de vidres arquitecturals d’AGC Flat Glass Ibérica; i José Manuel Marco, Assessor Tècnic a Guardian Glass, per participar en la posterior taula rodona moderada per Bulbena. Amb més de seixanta assistents, es va aconseguir una sessió distesa, col·loquial i amigable, de la qual van sorgir molt bones idees per al futur.

Tal com afirma Bulbena, “no hi ha un vidre millor o pitjor, sinó que hi ha una solució més adequada i, no per això, ha de ser la més cara” cita que reflecteix la filosofia de treball i el servei personalitzat de Vidresif .