AUDITORI NACIONAL BARCELONA. Rehabilitació de la “Llanterna” Rafael Moneo.
Publicada el 04/07/24

La “Llanterna” de l’Auditori de Barcelona és una reconeguda obra de l’arquitecte Rafael Moneo, premi Pritzker de l’Arquitectura, i el pintor, escultor i gravador Pablo Palazuelo, Premi Nacional d’Arts Plàstiques.
Un majestuós pati de llum la funció de la qual és ser el nucli vertebrador de l’edifici, a través de grans vidres tècnics que formen grans llenços realitzats per Pablo Palazuelo.

 

 

La restauració

Un complex i laboriós projecte de rehabilitació, amb el departament de Patrimoni de l’Ajuntament de Barcelona i seguint les directrius de la Fundació Pablo Palazuelo, amb la substitució dels vidres originals sota un exhaustiu treball, entre els diferents industrials partícips, perquè la rehabilitació fos el més fidedigna possible a l’obra original. Aprofitant la intervenció, dins del nou marc constructiu, es va substituir també el sistema d’il·luminació amb Leds.

 


 
Un important projecte de rehabilitació amb la substitució dels vidres de gran dimensió, per vidres tècnics signats per Riou.Vidresif, sota la direcció de l’indústria Masiá SA.

Masiá SA és una històrica indústria vidriera, fundada en 1963, que compta amb grans intervencions en els principals monuments i edificis històrics de la ciutat de Barcelona, com són les Drassanes deBarcelona o La Sagrada Família.

 

Informació tècnica:

Vidres Laminats Termoenduribles 5+5 PVB 1.52mm amb cara mate a l’àcid. (2.590m2 )
Industrial: Masiá SA.

L’ Auditori

L’Auditori és un modern edifici de 42.000 metres quadrats dissenyat per l’arquitecte Rafael Moneo que es va inaugurar el 22 de març de 1999. Localitzat en Les Glòries, on conflueixen les tres avingudes més grans i més llargues de la ciutat (la Diagonal, la Gran Via i la Meridiana), al costat del Teatre Nacional de Catalunya.

Més informació de l’obra original:

L’AUDITORI-CENTRO MUSICAL DE BARCELONA

L’AUDITORI