MIAS by Vidresif: Exposició DHUB- Barcelona, del 11.11 al 09.01.2022
Publicada el 13/10/21

 

MIAS by Vidresif: Exposició DHUB- Barcelona, del 11.11 al 09.01.2022

 

The making of making (architecture) analitza els processos de disseny de l’estudi fundat per Josep Miàs l’any 2000.

La mostra posa èmfasi en tot allò que succeeix abans de l’obra construïda, a través de més de 40 maquetes i diverses tècniques experimentals.

L’exposició ens submergeix en el procés de disseny a través de set conceptes:

L’exposició ens endinsa dins els processos de disseny a través de 7 conceptes: Entre línies, Tot podria ocórrer, Espais onírics, Taxonomia, XRAYS, Arquitectura per endur-se, i Superfícies Esguinçades

 

 

Introducció

MiAS Architects és un reconegut estudi d’arquitectura que ha rebut infinitat de premis i distincions, tant a nivell nacional com internacional.

Exemple d’això, és la recent exposició monogràfica que acull el prestigiós Centre Pompidou, amb 42 maquetes, 14 dibuixos i 18 gravats de l’estudi d’arquitectura que passaran a formar part de la Col·lecció Permanent.

 

Josep Miàs va treballar durant més de 10 anys com a arquitecte en l’estudi d’Enric Miralles.

Miralles és un reconegut arquitecte català al qual la ciutat de Barcelona rendeix enguany un especial homenatge, amb motiu dels 20 anys de la seva mort.

Un especial recorregut del seu referent llegat, liderat per la Fundació Enric Miralles, i altres importants centres, com el Museu de Disseny de Barcelona (DHUB)

 

Dins d’aquest marc, el DHUB també ha volgut recollir l’obra de l’estudi d’arquitectura MIAS, amb una exposició de 500m2 que presenta la trajectòria d’aquest polifacètic estudi amb els projectes més destacats i impressionants maquetes de tota la seva trajectòria, on el vidre juga un paper protagonista.

 

Exposició MiAS by Vidresif

 

Josep Miàs projecta una exposició la fi de la qual és aprofundir en els últims avanços aplicats en tots els camps que participa l’arquitectura.

Nous processos constructius, materials, l’última tecnologia i la innovació s’uneixen per a crear un espai de treball i recerca, on prestigioses signatures industrials, estudis d’arquitectura i joves estudiants traçaran l’arquitectura, construcció i disseny del demà: sostenible, eficient i responsable.

 

Miàs ha volgut que el vidre sigui l’interlocutor de tota l’exposició en la seva màxima expressió, atorgant-li un paper protagonista com a suport de la impressió digital, que gràcies a les seves propietats presenta al visitant un magistral joc de capes i transparències entre el vidre imprès i el dibuix de la maqueta, el pla del projecte i la pròpia maqueta física, que queda totalment visible.

 

Un minuciós joc de profunditat i transparència que Miàs projecta amb una realitat augmentada en tota l’exposició, gràcies a les immenses possibilitats de la impressió digital sobre vidre.

 

 

 

Vidresif

 Vidresif s’enorgulleix de participar en aquesta gran exposició de l’obra de MiAS, amb la fabricació de tots els vidres que vestiran i suportaran els dibuixos, maquetes i fotografies. Vidres que a més de ser l’element protector de l’obra, seran el llenç imprès amb els esbossos, plans i informació tècnica que nodriran de manera única i innovadora l’obra exposada.

Vidres tècnics, que traslladaran en si mateixos els últims avanços i tecnologia, impresos amb la nova línia d’impressió digital, adquirida recentment per VIDRESIF a la companyia Tecglass

Més de 50 vidres tècnics impresos de 3200x1500mm., al costat d’altres vidres trepitjables extraclars recorreran les sales, signats per Vidresif.

A més, el tòtem de gran dimensió, situat en l’entrada principal, senyalitzarà l’exposició i convidarà a la ciutat a visitar la interessant exposició.

 

 

 

MIAS Architects

 Estudi d’arquitectura especialitzat en edificació, urbanisme, paisatgisme, disseny d’interiors i de producte.

Josep Miàs Gifre (1966) és arquitecte per l’Escola Superior d’Arquitectura de Barcelona (ETSAB UPC).

Miàs va treballar en l’estudi d’Enric Miralles com a arquitecte associat durant 10 anys.

En 2000, Miàs va crear el seu propi estudi, MIAS Arquitectes.

 

Firma que ha estat premiada i reconeguda internacionalment en infinitat d’ocasions, per projectes com el Club de Golf Fontanals, la Rehabilitació del Centre Històric de Banyoles, el Mercat de la Barceloneta, el Plug-in 22@, la seu de iGuzzini Espanya, els habitatges col·lectius Torrebaró Barcelona, la seva contínua col·laboració amb el parc d’atraccions Tibidabo, la seu de Cloud Andorra Telecom, i la seva proposta pre-seleccionada per al nou estadi del FC Barcelona Camp Nou.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DHUB

El Museu del Disseny de Barcelona és un avantguardista edifici situat en la Plaça dels Glòries de Barcelona.

Un pluridisciplinari espai que acull diferents exposicions, col·leccions temporals i permanents centrades en el disseny en totes les seves àrees.

Arquitectura, mobiliari, il·luminació, tèxtil, ceràmica, indústria, arts gràfiques…

 

 

Xifres

– 500m2 d’exposició

– Es calcula que més de 150.000 persones visitaran l’exposició durant els 3 mesos.

– Comunicació i divulgació de l’exposició des del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, Ajuntament de Barcelona, Organismes públics, Premsa especialitzada, i empreses privades.

– 11.11- Roda de premsa general, econòmica i sectorial amb totes les institucions presents.

– S’organitzaran diferents activitats, jornades tècniques, ponències i taules rodones amb referents signatures internacionals, com són iGuzzini en il·luminació, Hewlett Packard en impressió o Vidresif en vidre tècnic d’altes prestacions i en vidre imprès digital vitrificat.

 

 

Col·laboradors

El Ajuntament de Barcelona, La Generalitat de Catalunya, La Diputació de Girona i el propi Ajuntament de Banyoles participen en aquesta magnífica exposició de l’obra de MIAS, on a més s’exposarà l’últim projecte de l’estudi: “L’emblemàtic funicular Bufona de Llum del Parc d’atraccions del Tibidabo” i “el projecte pre-seleccionat del nou estadi del FC Barcelona Camp Nou”.