VITRVM, el nou icona urbà de Bogotà
Publicada el 12/07/17


La Torre VITRVM és un nou complex residencial que s’està construint en una de les avingudes més importants de la secció nord de Bogotà. Es tracta del primer projecte a Colòmbia dissenyat per Richard Meier & Partners, guanyadors del prestigiós Premi Pritzker a 1984 i guardonats amb la Medalla d’or de l’American Institute of Architects.

LUXE I GRANS MAGNITUDS
L’innovador projecte VITRVM es caracteritza pel seu disseny revolucionari i la seva privilegiada ubicació, amb unes impressionants vistes a la vall de la ciutat. L’edifici residencial és de grans magnituds i compte amb dues torres unificades per una façana blanca i transparent.

Cada pis disposa de dos apartaments de luxe d’ aproximadament uns 365m2 i 3 metres d’alçada, amb un magnífic disseny i ascensor privat. Cadascun dels 36 apartaments que configuren les dues unitats del projecte, compten amb lleugeres diferències en funció de la seva localització, però estan dissenyades seguint el mateix patró: la creació d’una planta compacta i eficient que permeti que les seves àrees privades siguin còmodes, obertes i exclusives.

L’EXCEL·LÈNCIA EN DISSENY D’INTERIORS I EXTERIORS
Els interiors del projecte complementaran el concepte arquitectònic de VITRVM i incorporaran els principis de disseny de Richard Meier & Partners, amb l’ús d’una àmplia gamma de materials, textures i colors subtils. Juntament amb la decoració minimalista, el mobiliari contemporani i la presència d’obres d’art, s’aconseguirà crear ambients amb molta personalitat.

Els elements de transparència, opacitat i solidesa del disseny exterior de l’edifici crearan una harmoniosa connexió entre l’interior i l’exterior per convertir VITRVM en una icona d’elegància, modernitat i progrés.

EL PAPER DE VIDRESIF A VITRVM
Garcia Faura, empresa industrial responsable de fabricar els tancaments de VITRVM, ha confiat en la firma Vidresif per treballar en aquest gran projecte de Colòmbia, que requeria dels productes més innovadors del mercat i de tecnologia d’última generació en solucions de vidre.

La consolidada empresa Vidresif ha subministrat els panells de vidre de grans dimensions que cobreixen tota la façana de VITRVM i que formen un impressionant joc de llum i contrastos.

Gràcies al coneixement i especialització de Vidresif, l’edifici compta amb vidres amb les màximes exigències tèrmiques, acústiques i de protecció total, fabricats especialment per a projectes d’aquestes magnituds.

A més, s’ha afegit una “segona pell” estètica amb un joc de vidres amb esmalt vitrificat, que crearan diferents efectes òptics: el material i el tractament del vidre exterior farà que les superfícies es transformin aparentment al llarg del dia, segons els angles de visió, el moviment de la llum solar i la il·luminació artificial. La torre s’expressa a través d’aquest gran mur cortina que està dissenyat per proporcionar confort, maximitzar les vistes, filtrar la llum i crear un llenguatge de disseny coherent i expressiu, que accentuï la forma i la simplicitat de la torre.

Aquest projecte és un reflex del gran treball d’innovació, desenvolupament i tecnologia amb el que treballa Vidresif, que ha respost als màxims requeriments que demanava aquest projecte, tant en la fabricació, en les grans dimensions de les vidrieres, com en l’operativa i logística especial de la seva entrega.

VITRVM està inspirat en la bellesa del seu entorn immediat i el seu objectiu és reflexionar, respectar i participar en la naturalesa que convergeix el lloc. Les característiques d’aquest projecte i la gran feina del prestigiós estudi d’arquitectes Richard Meier & Partners, han convertit aquest projecte en una icona de la ciutat i en enriquidor del seu patrimoni urbanístic.

En una ciutat construïda per maó, la façana blanca i cristal•lina de la Torre VITRVM ha estat dissenyada per reflectir la transformació actual que està patint Bogotà.

Anirem informant dels avenços del projecte i mostrarem el final de l’obra una vegada estigui finalitzada.