L’edifici de la nova Clínica Girona, finalista als premis d’arquitectura
Publicada el 19/09/22

XIX Premios Catalunya Construcción

 

La nova Clínica Girona ha estat seleccionada com a finalista als XIX Premis Catalunya Construcció del Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Barcelona en la categoria “Innovació a la construcció”, en la qual competirà amb dos projectes més. Concretament, són l’aplicació gratuïta per resoldre problemes estructurals amb geometria dinàmica i la reforma, i ampliació del Centre Sant Jaume de Badalona.

El jurat de la XIX edició dels Premis Catalunya Construcció ha escollit 20 candidatures com a finalistes que optaran als guardons en les seves cinc categories professionals.

Ideada per Maximià Torruella, Patricio Martínez i Luis Gotor, la Clínica Girona presenta “innovacions en els aspectes tècnics, organitzatius i d’eficiència estructural antivibracions, tots desenvolupats des d’una òptica que ha possibilitat donar una resposta exitosa al repte sol·licitat”, detalla el jurat. A més, destaquen que «la infraestructura ha estat dissenyada seguint paràmetres de màxima polivalència, entenent que un edifici hospitalari ha de permetre els canvis de distribució futurs que es generin a causa dels avenços de la medicina, tecnologia i a l’evolució dels processos.

Orgullosos d’haver format part del gran projecte de la nova Clínica de la nostra ciutat de Girona.

Vidresif present en la nova clínica amb vidres d’altes prestacions, sota la direcció de l’empresa de solucions arquitectòniques de nova generació Cipres_group. Una gran obra dirigida per la UTE, liderada per Construccions Rubau, juntament amb Agefred, a partir d’un projecte arquitectònic de PMMT arquitectes, especialistes en hospitals.

La direcció de l’execució de l’obra per la firma d’arquitectura tècnica AT2.

La nova clínica de Girona triplica la superfície, passant de 13.000m² a 41.000m². Una obra dissenyada i construïda sota uns ferms criteris de sostenibilitat i eficiència energètica, on els vidres han jugat un gran paper.

 

VEURE EL PROJECTE

Més info
https://www.diaridegirona.cat/girona/2022/09/08/l-edifici-nova-clinica-girona-75167280.html

https://www.clinicagirona.cat/2022/09/08/diari-de-girona-ledifici-de-la-nova-clinica-girona-finalista-en-uns-premis-darquitectura/

 


Utilizamos cookies analíticas, técnicas, propias y de terceros para ofrecer un servicio de gran utilidad y evaluar el rendimiento del mismo con el fin de mejorar tu experiencia como usuario. Puede usted aceptar estas cookies haciendo clic en “Aceptar y seguir navegando” o si desea más información haciendo clic en “Más información”.