CIUTAT DE LA JUSTÍCIA DE MÚRCIA
Publicada el 29/11/17


Una imponent seu de la Ciutat de la Justícia de Murcia, amb set plantes i aproximadament 36.000 metres quadrats edificables, on el vidre és l’element protagonista. Vidresif s’ha encarregat de fabricar els tancaments de vidre d’aquest projecte, liderat, en la seva segona fase, per l’arquitecte Francisco José Sánchez Medrano, de l’estudi a3a Arquitectos.

Una gran entrada envidriada dóna la benvinguda al ciutadà, on s’ha creat un joc de llums, formes i textures que constitueixen una majestuosa coberta sustentada per sis alts pilars.

L’edifici està format per cinc mòduls, disposats en forma de T i alberga espai per la Fiscalia, el Registre Civil, una zona de detinguts, una clínica forense i un jutjat de guàrdia 24 hores. La concepció de l’edifici i la distribució dels espais s’adequa al disseny de la nova Oficina Judicial.

Les façanes dels diferents blocs de l’edifici estan dissenyades amb vidres de grans dimensions, que cobreixen gran part de la seva superfície i aconsegueixen la penetració de llum natural i un estalvi econòmic i de recursos.

Aquest projecte va ser guanyador del Premi Internacional “Metra” en la seva 20a edició, en la categoria de Tecnologia Innovadora i destaca per la seva extraordinària puresa arquitectònica, perfectament coherent amb l’organització estructural del seu interior.

Fotografies realitzades i cedides per David Frutos


Utilizamos cookies analíticas, técnicas, propias y de terceros para ofrecer un servicio de gran utilidad y evaluar el rendimiento del mismo con el fin de mejorar tu experiencia como usuario. Puede usted aceptar estas cookies haciendo clic en “Aceptar y seguir navegando” o si desea más información haciendo clic en “Más información”.