La Fortalesa: el nou projecte de Vidresif
Publicada el 04/07/18


Fuses-Viader Arquitectes ha convertit l’antic castell fortí de Sant Julià de Ramis (Gironès) en La Fortalesa, un projecte museístic i hoteler que neix de la mà de l’empresa familiar barcelonina D’OR Joiers.

Es tracta d’una obra de rehabilitació i nova construcció en la que s’ha establit el D’OR Museu, un espai de 6.000 metres quadrats repartits en tres plantes dedicades a la joieria i l’art. A la cota més elevada s’hi situa el Sants Metges Hotel de cinc estrelles amb quinze habitacions, una zona d’spa i piscina, un amfiteatre exterior i un heliport. Al capdavant de l’oferta gastronòmica dels dos restaurants del conjunt hi ha el xef Jordi Cruz, amb tres estrelles Michelin, on fusionarà la cuina tradicional gironina amb l’avantguarda culinària.

EL PAPER DEL VIDRE AL PROJECTE

Aquesta obra compta amb un viatge projectual de gran recorregut entre el lloc, el client i les diferents solucions constructives utilitzades, que exalten i reverencien els resultats. L’ús del vidre tècnic de grans dimensions en el disseny arquitectònic de la fortalesa canvia per complert la seva estètica i eficiència: els vidres baix emissius que Vidresif ha subministrat reforcen l’aïllament tèrmic i acústic, i aporten un considerable estalvi energètic.

DESCOBREIX EL PROJECTE