(Español) Vidrios laminados: Versatilidad e imaginación sin límites
Publicada el 12/03/24

Les últimes tecnologies i la incorporació de noves tendències en l’interiorisme, reformulen encara més les possibilitats del vidre laminat.

Seguretat, color, exclusivitat i control d’aparença.

 

En RIOU.Vidresif tenim el lema corporatiu “Bellesa sense límits” una frase que recull les infinites possibilitats que ofereix el vidre degut a les seves propietats intrínseques de transparència, que li permeten ser el “interlocutor destacat” entre l’interior-exterior, però en tots els casos, amb l’aportació de les seves altes prestacions.

Actualment el vidre laminat és part activa destacada en qualsevol tancament envidrat, ja sigui com a vidre monolític o format part d’un vidre aïllant.

La seguretat, l’aïllament tèrmic, la protecció solar o l’aïllament acústic són les seves principals prestacions, però a més els laminats especials segueixen evolucionat any rere any, amb noves i originals propostes.

En el pla estètic, podríem destacar els nous butirals de colors que amb les seves infinites combinacions permeten aconseguir multitud de tonalitats i graus de transparències diferents, fins a la incorporació de teixits, teles i fins i tot obres d’art que són “encapsulades” en el vidre laminat, sense perdre les prestacions.

En un altre sentit, es troben els laminats formats per vidres i butirals extraclars, amb la possibilitat o no de tractament antireflector que, juntament amb les composicions especials antiagressió i antibales, permeten donar una resposta adequada als requeriments dels grans aparadors de boutiques, exclusives joieries o concessionaris de cotxes de luxe.

En el pla tecnològic, hem vist com les principals signatures internacionals han anat presentant novetats al sector, que superen la creativitat del segle XX. “Vidres intel·ligents” com algunes marques els defineixen, però que en definitiva es tracta de la incorporació dels últims avanços tecnològics dins o sobre un vidre laminat.

Exemple d’això, és el vidre amb control de privacitat gràcies a la pel·lícula de PDLC que permet canviar l’aparença del vidre, a través d’un simple corrent elèctric. Com a resultat, un vidre laminat que canvia de translúcid a transparent. Una solució tecnològica molt útil en sales de reunions, separacions d’espais, habitacions d’hotel…

Existeixen altres solucions, com és el vidre calefactat, que es pot encendre i apagar a través d’un interruptor o es pot connectar a un termòstat programable; o el vidre laminat amb leds, que permet ja no sols il·luminar la unitat de vidre, sinó crear formes i dibuixos interactius com si tinguessin vida.


Agraïm a la revista #Vítrea, en el seu nou número 103, l’oportunitat de realitzar aquest article per part del nostre departament tècnic.

Un article que recull alguns dels nostres últims projectes com a exemple de les aplicacions del vidre laminat.

Veure revista